""Swędzi mnie gondola. Rękawiczki z peweksu. Lubię sadomaso świecą zapłonową." - ZioPeng"
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Przesunięty przez: kenex
2023-08-16, 12:19
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2020-05-04, 12:18   

Kalifat (2020)
Można obejrzeć w serwisie Netflix

Serial całkiem realistycznie pokazuje proces radykalizacji oraz rekrutacji do komórek terrorystycznych. A przy tym jest świetnie zrobiony, dzięki czemu niesamowicie trzyma w napięciu.

Żarty ze mnie: b (z umiarem)

Wysłany: 2020-05-05, 20:24   

Wiele filmów i seriali na Netflixie, które polecam

W tym wątku opisuję przeważnie rzeczy, na które trafiam w ostatnim czasie. Jednak jest wiele filmów i seriali, które widziałem wcześniej, a również polecam. Umieściłem je w odrębnej liście na Mruczek Wiki

Użytkownik:Kenex/polecane na Netflixie

Wysłany: 2020-05-08, 14:43   

Rick i Morty
Można obejrzeć w serwisie Netflix

Ostatnio odświeżyłem sobie wszystkie odcinki i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że to jeden z najzabawniejszych i najbardziej kreatywnych seriali, jakie było mi dane obejrzeć. Gorąco polecam. :123:

Wysłany: 2020-05-16, 19:19   

Scrap Mechanic
Gra dostępna w serwisie Steam

Gra, w której możemy zabawić się w inżyniera - projektując od podstaw takie mechanizmy jak drzwi, windy, pojazdy, dźwigi i wiele więcej. W warsztacie Steam znajduje się wiele dowodów na to, że uwalniając swoją kreatywność, można stworzyć bardzo wiele. Ostatnio dodano do gry tryb survival i znowu się wciągnąłem. Polecam! :-)

A poniżej survivalowy Kenex Samochód. :123:

Poradnik do trybu survival mojego autorstwa >>>

Wysłany: 2020-05-26, 21:59   

[WYWIAD] Leszczyński: Lud można kupić za michę soczewicy. Polska szlachta uważa tak od stuleci

- Właściciele w Polsce wykazywali się gigantyczną kreatywnością w wymyślaniu nowych obciążeń. Innowacyjność, która gdzie indziej szła w kierunku wynalazków technicznych, handlu, odkrywania nowych kontynentów, unowocześniania produkcji, u nas przejawiała się w wymyślaniu, jak z poddanego jeszcze więcej wycisnąć - z prof. Adamem Leszczyńskim, autorem "Ludowej historii Polski", rozmawia Grzegorz Sroczyński.

Kolejny wywiad, który warto przeczytać. :123:

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,25970697,leszczynski-lud-mozna-kupic-za-miche-soczewicy-polska-szlachta.html

Wysłany: 2020-06-04, 15:04   

Polecane na YouTube

W obecnym zalewie teorii spiskowych dotyczących Covid-19 i 5G, warto przypomnieć poniższe perełki.

Krótki film o prawdzie i fałszu

Dlaczego ludzie wierzą w "głupoty"?

5G i telefony komórkowe - czy są dla nas zagrożeniem?

Wysłany: 2020-06-07, 21:09   

Kingdom
Serial dostępny w serwisie Netflix

Mogłoby się wydawać, że o zombie wymyślono już wszystko. Ale przeniesienie motywu do historycznych realiów dalekiego wschodu oraz walki o tron zapewnia ciekawą historię.

Wysłany: 2020-07-12, 18:39   

Mad Tracks

Stary, dobry Mad Tracks. Gdy po latach zobaczyłem grę na Steamie, po prostu musiałem ją kupić. Wspominałem ją szalenie ciepło, a płyta dawno gdzieś się zapodziała. Obawiałem się trochę, że sentyment upiększa grę. Ale jednak nie. To nadal ogromna porcja grywalności.

Jeśli szukasz czegoś niezobowiązującego do popykania ze znajomymi na dzielonym ekranie lub przez sieć (tylko za pomocą Steam Remote Play), Mad Tracks nadal jest jedną z najlepszych propozycji. Dzięki prostemu sterowaniu oraz różnorodności konkurencji (wyścigi to jedna z bardzo wielu opcji), przypadnie do gustu bardzo szerokiemu gronu odbiorców. Starcia są krótkie, dynamiczne i nigdy nie można być pewnym wygranej. Ostatnio grałem przez sieć z Galem oraz z Farciarzem i za każdym razem zarówno ja, jak i kompan, bawiliśmy się świetnie. Jest to tym większe osiągnięcie, że Farciarz generalnie nie lubi gier samochodowych.

Jeśli jednak jesteś singlowcem, poważnie zastanów się nad zakupem. Tryb przygody jest bardzo krótki i można go przejść w niecałe dwie godziny. Później zostanie tylko zabawa dla samego siebie.

Wysłany: 2020-07-19, 13:14   

Gas Guzzlers Extreme

Rewelacyjna gra z uzbrojonymi samochodami. Jeśli ktoś lubi rozwałkę w stylu Crashday, to pozycja obowiązkowa. Co jakiś czas wracam do tej gry i za każdym razem bawię się doskonale. Warto zainteresować się dodatkami Full Metal Frenzy oraz Full Metal Zombie, bo dodają pomysłowe tryby gry. Wśród nich jest obrona bazy podczas apokalipsy zombie, która zawsze kończy się krwawą jatką.

Strona gry na MruczekWiki >>>

Wysłany: 2020-07-20, 21:38   

Prof. Flis: Lud nie chce "kaczyzmu". Dlatego PiS nigdy nie wygra do końca [WYWIAD]

Platforma przegrywa, bo traktuje wybory jako okazję do akcji ewangelizacyjnej. Obóz postępu chce nieustannie ratować Anielkę i nawracać lud - z socjologiem Jarosławem Flisem rozmawia Grzegorz Sroczyński

Link: https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26142571,prof-flis-lud-nie-chce-kaczyzmu-dlatego-pis-nigdy-nie-wygra.html

Genialny wywiad! Od teraz chyba na stałe zacznę stosować pojęcie "partycjusza", bo faktycznie dobrze oddaje istotę rzeczy.

Wysłany: 2020-09-07, 19:38   

Mruczek Mruczkowski S.A.

Firma oferuje liczne usługi z zakresu hostowania stron, VPS i serwerów do Minecrafta. Czuwa nad kondycją techniczną takich marek jak Kenex Spam Center oraz Mruczek Wiki. W razie kłopotów pracownicy na infolinii są świetnymi fachowcami i poradzą sobie z każdym problemem. Polecam. :123:

Więcej informacji o firmie >>>

Wysłany: 2020-09-07, 20:44   

Świetne logo, choć w 126p. D:
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2020-09-07, 21:49   

1254 7854 ~ :D

Wysłany: 2020-11-24, 11:46   

Teardown

Teardown to gra logiczno-zręcznościowa, wyróżniająca się widowiskowym systemem destrukcji otoczenia, który pozwala zniszczyć niemal wszystko.

W Teardown wykonujemy zadania najczęściej polegające na kradzieży lub unieszkodliwieniu wskazanych obiektów. Przedmioty często są chronione przez różne zabezpieczenia, co wymusza przygotowanie zawczasu dobrego planu. Przykładowo może być tak, że celem jest kradzież kilku maszyn, ale podniesienie dowolnej z nich uruchamia alarm. Musimy więc poprzez mądre wyburzanie ścian przygotować dla siebie drogę ucieczki, by zdążyć zwiać przed przybyciem policji.

Oprócz kampanii jest też tryb sandbox, który pozwala na sianie zniszczenia bez ograniczeń.

Teardown jest obecnie we wczesnym dostępie, ale już teraz działa bardzo dobrze i w ogóle nie czuje się, że to nie jest finalna gra. W przyszłości planowane jest dodanie większej ilości misji oraz wsparcie dla modów.

Chociaż na papierze pomysł na grę może brzmieć dziwnie, zabawa jest przednia. Polecam!

Wysłany: 2020-12-27, 20:47   

Sid Meier's Civilization VI

Fantastyczna strategia turowa, która pozwala pokierować losami cywilizacji od starożytności do dalekiej przyszłości. Dzięki przyjaznemu systemowi dynamicznych podpowiedzi, wprowadzi do gatunku nawet największych żółtodziobów. Jeśli chcesz się spróbować w strategii turowej, Civilization 6 to dobry wybór.

Od lat żadna gra AŻ TAK mnie nie wciągnęła. Po zakończonej partyjce od razu mam ochotę na następną.

Wysłany: 2021-02-11, 20:17   

Star Trek: Lower Decks
Serial można obejrzeć w serwisie Prime Video

Świetny serial animowany dla dorosłych. Pierwszy odcinek jest taki sobie i wiele osób zniechęcił. Ale warto oglądać dalej, bo im dalej - tym lepiej. Ze Star Treka widziałem 3 seriale - Discovery, Picard oraz Lower Decks. I ten ostatni oceniam jako najlepszy z wymienionych. Fajnie napisane postacie biorą udział w ciekawych przygodach, a dzięki satyrycznemu wydźwiękowi całości, nie irytują absurdy tego uniwersum.

Wysłany: 2021-02-14, 18:35   

Koniec świata. Krótki przewodnik po tym, co nas czeka
Bryan Walsh

Chociaż koniec świata kojarzy nam się z szurskimi zakątkami Internetu, zagrożenia egzystencjalne - czyli mogące unicestwić gatunek ludzki - są jak najbardziej realne. A wielu naukowców z całego świata zajmuje się ich badaniem. Bryan Walsh, doświadczony korespondent i dziennikarz naukowy, przedstawia je w fascynującej książce, którą czyta się, jak porządne dziennikarskie śledztwo. Jeśli lubicie poczuć dreszczyk emocji, czytając o możliwych katastrofach, oraz poznać potencjalne sposoby na zapobiegnięcie im, koniecznie sięgnijcie po tę pozycję.

Omówione zagrożenia egzystencjalne:
-> uderzenie asteroidy
-> wybuch superwulkanu
-> wojna atomowa
-> zmiany klimatu
-> pandemia naturalna
-> pandemia spowodowana przez laboratoryjnie zmodyfikowane zarazki
-> zagrożenia ze strony sztucznej inteligencji
-> spotkanie z zaawansowanymi technicznie obcymi

Recenzja portalu Crazy Anuka

Wysłany: 2021-03-01, 22:33   

Glitch Techs
Serial można obejrzeć w serwisie Netflix

Zarąbiste. Widać, że robiły to osoby, które znają się na grach. Zarówno miłośnicy retro, jak i współczesnych produkcji poczują się jak w raju. Nareszcie nawiązania do gier to nie jest jedynie spam easter eggami. CAŁA fabuła mocno bazuje na mechanikach z popularnych gier, a postacie używają typowo gamingowego języka.

Wysłany: 2021-03-01, 22:41   

Hilda
Serial można obejrzeć w serwisie Netflix

Najlepsze określenie to chyba "magiczny". Może się wydawać, że animacja zadowoli wyłącznie dzieci, ale wbrew pozorom spodoba się także wielu dorosłym - wykreowany świat jest na tyle ciekawy, że chce się go poznawać, a niesamowity klimat (głównie dzięki świetnej muzyce) skutecznie budzi wewnętrzne dziecko pragnące przygód fantasy.

Wysłany: 2021-04-10, 14:57   

Evil Genius 2: World Domination
Strona gry na Mruczek Wiki

Tak się złożyło, że niedługo przed premierą gry oglądałem kreskówkę Carmen Sandiego, w której istniała tajna organizacja mająca bazę na wyspie i dokonująca kradzieży na całym świecie. Strasznie wtedy najarałem się na Evil Genius 2, bo uznałem, że budowa i zarządzanie taką organizacją może być fajną zabawą. Gra na szczęście okazała się bardzo udana i dostarczyła mi wielu godzin wspaniałej zabawy.

Wysłany: 2021-04-11, 20:07   

Ciekawy pomysł na grę xD

1254 7854 ~ :D

Odpowiedz do tematu