Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Zadomowiony
libed

Posty: 1527
Skąd: moze ty wiesz
Masie
Posty: 1527
Zadomowiony
libed
Wysłany: 2019-02-26, 16:32
Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).
Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.
Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
Administrator


Posty: 39766
Skąd: KenexOwO
kenex
Posty: 39766
Administrator
Wysłany: 2019-03-03, 21:31
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
Administrator


Posty: 39766
Skąd: KenexOwO
kenex
Posty: 39766
Administrator
Wysłany: 2019-03-03, 21:31
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
Administrator


Posty: 39766
Skąd: KenexOwO
kenex
Posty: 39766
Administrator
Wysłany: 2019-03-03, 21:31
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
Administrator


Posty: 39766
Skąd: KenexOwO
kenex
Posty: 39766
Administrator
Wysłany: 2019-03-03, 21:31
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
Administrator


Posty: 39766
Skąd: KenexOwO
kenex
Posty: 39766
Administrator
Wysłany: 2019-03-03, 21:31
Żarty ze mnie: b (z umiarem)