" Mnie zaś ciekawi, jak można nie lubić Sknerusa... " - Gal
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-02-26, 16:32   

Patelnia – naczynie kuchenne służące do smażenia, pieczenia lub duszenia potraw. Typowa patelnia jest okrągła i płaska, jej średnica wynosi 20–30,5 cm (8–12 cali).

Wykonanie
Choć stalowe patelnie nadal są używane, obecnie częściej można spotkać patelnie wykonane z innych materiałów, zwłaszcza aluminium (dobrze przewodzi ciepło) i stali nierdzewnej, rzadko – również miedziane. Najczęściej pokryte są teflonem zapobiegającym przywieraniu potraw do powierzchni patelni, choć obecnie coraz popularniejsze stają się patelnie tytanowe, umożliwiające smażenie bez użycia tłuszczu i odporne na zadrapania.

Rodzaje patelni ze względu na wykonanie
Wyróżniamy patelnie uniwersalne, a także przeznaczone do konkretnych zastosowań: owalne do smażenia ryb, z wgłębieniami do smażenia jaj, o niskim rancie i dużej średnicy do smażenia naleśników. Niektóre patelnie wyglądem przypominają wok, inne z kolei (tzw. patelnie grillowe) posiadają rowki umożliwiające dostęp powietrza do przygotowywanej potrawy także od dołu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Żarty ze mnie: a (bez ograniczeń)
 
Wysłany: 2019-03-03, 21:31   

:29: :29: :29:
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-03-03, 21:31   

:29: :29: :29:
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-03-03, 21:31   

:29: :29: :29:
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-03-03, 21:31   

:29: :29: :29:
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-03-03, 21:31   

:29: :29: :29:
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



KSC może umrzeć, ale pamięć po nim pozostanie na wieki!
Designed by UnholyTeam (v2.2-mod)
phpBB by Przemo (c) 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 8.862 sekund. Zapytań do SQL: 6