"Rosół był smaczny, udał się znakomicie, kury też w nim były i śpiewały radośnie! Rzeźnik sobie tańczy, brzuch najedzony cieszy się z najedzenia, a ja sobie zjem jogurt!" - Dood
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Przesunięty przez: kenex
2023-08-16, 12:23
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2019-02-09, 17:53   Najbardziej bezsensowna rzecz na forach

To już nie lepiej wprowadzić wybór płci na forcach z taką rangą?
\n
Żarty ze mnie: b (z umiarem)

Wysłany: 2019-02-09, 20:34   

Kobiety to nie ludzie!!!!

/s, jakby ktoś nie załapał
asdfghjkl

Wysłany: 2019-02-10, 05:17   

Kobiety na forach przytrafiają się na tyle rzadko, że mogłyby posiadać specjalną rangę. Oczywiście nie chciałem obrazić kobiet, to tylko moje dziwaczne spekulacje. xD

Angelfrost napisał/a:
Kobiety to nie ludzie!!!!

/s, jakby ktoś nie załapał

W niektórych krajach owszem, kobiety to chyba nie są ludźmi i nie są traktowane jak ludzie. :(
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2019-02-10, 11:06   

Internet for i dyskusji (poza paroma specyficznymi tematami) jest dość "męski" więc można założyć, że każda napotkana osoba jest mężczyzną. Czasami właśnie ten schemat się wyłamuje i wtedy jest lekkie zaskoczenie xd

W przypadku reddita na trzech mężczyzn przypada jedna kobieta, z czego w większości subredditów ten iloczyn jest większy :|

Oczywiście są lepsze rozwiązania, m.in. pole "płeć" w profilu, które pokazuje się np. przy każdym użytkowniku; dawanie specjalnej rangi tylko ze względu na płeć jest trochę yyy niewłaściwe? nie wiem jak to do końca określić, ale nie klika to dobrze D:

(jak kolorek jeszcze zrozumiem że niektórzy mogą uznać ten odcień za wyznacznik kobiecości czy coś, tak za cholerę nie rozumiem co tam robi serduszko?? to już trochę creepy...)
asdfghjkl

Wysłany: 2019-02-10, 18:25   

bo serduszko to dość kobiecy symbol. :P
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2019-02-10, 19:49   

Yyy jak? xd Serduszko to symbol uczucia, przywiązania, miłości i romantyczności (i wielu pochodnych ww.)

Łączenie tego z kobiecością daje krzywdzący stereotyp, że mężczyźni nie są w ogóle uczuciowi D:
Nawet na Pociągopolis 100% osób mających serduszka w nicku to mężczyźni :o

Zaś kobiecym symbolem jest co najwyżej :|
asdfghjkl

Wysłany: 2019-02-10, 22:28   

To jest stereotyp, a stereotypy mają wpływ na symbolikę kojarzoną z daną grupą społeczną.

Wszystkie cywilizacje są zaskakująco spójne, jeśli chodzi o stereotyp kobiecości (opiekuńcza, emocjonalna, wrażliwa, uległa, posłuszna) i męskości (agresywny, dominujący, racjonalny, wytrzymały, zaradny). Przynajmniej tam, gdzie przeprowadzano badania na ten temat.

W rzeczywistości te różnice psychologiczne rzeczywiście występują, ale są niewielkie. Gdyby nie stereotyp, na poziomie jednostkowym trudno byłoby je zauważyć.

Odpowiedz do tematu