"Spam lepszy niż sexxx" - kredyty_suwalki
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Przesunięty przez: kenex
2023-08-16, 12:20
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2020-07-06, 21:27   RIP Qus Forum

Było to forum, które powstało 15.10.2005. Było to forum o grach Worms. Admin, czyli niejaki BennY, opuścił to forum dnia 29.06.2006. Ja na tym forum zarejestrowałem się 8.10.2007 i byłem tam jeszcze jako Wormsiarz. Dołączając do Qus Forum , poznałem też Gorna (czyli w 2007). Rok później dołączył Ezel (wówczas jako Womer21), konkretnie to 11.11.2008. Zaczął się udzielać na forum i tak się żeśmy poznali. Na początku lutego 2008 założyłem i swoje forum, które istnieje do dziś, jednak jest ono kompletnie nieaktywne: http://wormsworld.fora.pl. Na Qus poznałem, oprócz Ezela, także Gorna (wówczas jako Łukasz), który też miał swoje forum, na którym byłem aktywny i które nadal istnieje, jednak jest również kompletnie nieaktywne, oraz Prof. Worminkle'a, który był Moderatorem Głównym na moim forum. Jeszcze poznałem na nim Gościa (na początku 2008 roku), D.Y.N.A.M.I.T.E.-a, Robala (były Moderator forum Gorna, Wormsekstra), Wojtka369 czy Adamziomala, który obmyślał swoje sposoby, żeby włamać się na konto BennY'ego :3: . Poza tym lubił pisać swoje posty na zielono. Co prawda widziałem tam też posty Blacka, ale poznałem go dopiero na Wormsesktra, którego był Moderatorem. Również na Qis poznałem Kenexa w 2010 ;-). Ogólnie sporo ludzi poznałem na tym forum :D. I jeszcze ciekawa sprawa - co mnie skłoniło do rejestracji na tym forum? To była chęć... zdobycia pierwszych rang obrazkowych. I pomyśleć, że gdyby nie to , to wielu ludzi bym nie znał! ;-) A dzisiaj wchodzę na Qus, a tam informacja, że wystąpił problem z ładowaniem forum! No, trochę się wkurzyłem... Ale od czego są mirrory B). No ale forum może umrzeć, ale wspomnienia oczywiście pozostaną :^).

RIP Qus Forum: 15.10.2005-2020.
\n

Żarty ze mnie: b (z umiarem)

Wysłany: 2020-07-06, 23:08   

Na opuszczonym forum rozwinęły się jakby dwie grupy użytkowników - pierwsza, złożona z Gorna, Beki, Blacka, Robala, itd., druga czyli my. ZioPeng i Gościu, uznałbym, należeli do obydwu. Zwykle na opuszczonych forach nie ma nic sensownego, a tutaj tylu ludzi się popoznawało.

Sam prawie tam nie pisałem, ale sporo czytałem i doceniam wielką rolę Qus dla naszej grupy. Sporo zawdzięczam Benny'emu... aż trochę szkoda, że Benny pewno nic o tym nie wie.

Wysłany: 2020-07-07, 21:10   

Prawda ;-). Z wieloma członkami ekipy tegoż forum kontakt mi się urwał. Gościu tu zajrzy, ale rzadko. A e-mail Gorna już na 99% jest nieaktualny (ten z o2). Analogicznie z Gościem. No a ciebie poznałem dopiero na Worms Worldzie (na którym z początku nie chciałeś się zarejestrować :-P).

A BennY to już pewnie dawno zapomniał o tym forum. Na innych forach też widziałem jego posty, które dodawał w 2005 roku (nie jestem pewien, czy w 2006 też jakieś dodawał).
\n

Wysłany: 2020-07-07, 21:42   

To było dwóch Gornów? Tak mi się wydaje, bo napisałeś że oprócz Ezela i Gorna poznałeś także Gorna. xD Chyba, że to jakaś pomyłka to ok.

No w sumie szkoda forum , bo stało ono piętnaście lat i tak nagle prysło.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2020-07-07, 23:27   

Doodoxing napisał/a:
To było dwóch Gornów? Tak mi się wydaje, bo napisałeś że oprócz Ezela i Gorna poznałeś także Gorna. xD Chyba, że to jakaś pomyłka to ok.

Tak, mój błąd. Już poprawiłem :-P.

Doodoxing napisał/a:
No w sumie szkoda forum , bo stało ono piętnaście lat i tak nagle prysło.

Ja nawet nie wiem, co było powodem, że Administracja Fora.pl postanowiła usunąć to forum. Aktywność na nim była cały czas - może nie była już taka, jak sprzed lat, ale była. Mam swoją teorię , że forum zostało usunięte przez treści NSFW (które pewnie są sprzeczne z regulaminem Fora.pl), które były w avatarze użytkownika Podziwiajcie i chyba też w postach na koncie Cipki_cipki_cipki.
\n

Wysłany: 2020-07-08, 13:27   

Jeśli tak, to bez sensu taki ban :| Mógłbym założyć konto na dowolnym forum, napisać parę postów, ustawić sobie awatar NSFW i zgłosić to do fora.pl...

A co do samego forum: Chociaż znalazłem je dużo później niż inni, to było to dla mnie magiczne miejsce xD Podobały mi się posty tych którzy próbowali przywrócić porządek na forum, spam był też często śmieszny, przyjemnie się te forum przeglądało i szkoda że je usuneli :(

1254 7854 ~ :D

Wysłany: 2020-07-08, 13:41   

Mruczken Autoba(h)n!

A ja mógłbym wstawić jakiś link do fajnego programu dostępnego w sieci torrent albo wysłać linka z jakąś fajną stroną pokroju cytrynowa impreza. Po tym zgłosiłbym to do fora.pl i dzięki temu bym dostał darmowego autoba(h)na!
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2020-07-08, 15:20   

mruczek napisał/a:
Jeśli tak, to bez sensu taki ban :| Mógłbym założyć konto na dowolnym forum, napisać parę postów, ustawić sobie awatar NSFW i zgłosić to do fora.pl...

Niby tak, ale mogli zobaczyć, od jak dawna nikt z administracji się nie zalogował. xD

Wysłany: 2020-07-08, 17:10   

Nom xD Chociaż troche trudno mi uwierzyć że tak pewnego dnia postanowili sobie wejść na Qus i przejrzeć co tam jest. Mam wrażenie że ktoś zgłosił te forum :/

Wysłany: 2020-07-08, 17:47   

Szkoda tych wszystkich reklam KSC. Poświęciłem tyle czasu na spamowanie nimi. :14: xD

Wysłany: 2020-07-09, 01:35   

Ogólnie szkoda całego forum... :-/ No ale zawsze są mirrory wykonane przez firmę Mruczek Mruczkowski S.A. ;-)

kenex napisał/a:
Niby tak, ale mogli zobaczyć, od jak dawna nikt z administracji się nie zalogował. xD

Mr.M (jeden z Modów forum) ostatnio zalogował się w 2010, co było dla mnie zadziwiające.
\n

Wysłany: 2020-07-09, 01:47   

Mnie też to zdumiało. Trochę szkoda, że nic wtedy nie napisał co sądzi o ówczesnym stanie forum.

Wysłany: 2020-07-09, 23:12   

Może po prostu wszedł tylko "na chwilę", po czym po prostu opuścił forum i już na nie nie wrócił. Niestety , na phpBB2 nie ma danych, ile czasu ktoś spędził, przeglądając forum podczas ostatniej wizyty.
\n

Wysłany: 2020-07-10, 00:49   

https://mirrory.gq/www.qus.fora.pl/

Mirror z 2013, chyba nie mam nowszego :( Ma niedziałające obrazki, ale jak będę miał czas postaram się to poprawić :^)

Wysłany: 2020-07-10, 19:28   

Mnie ten mirror zadowala. Na Qus im starsze posty, tym lepsze.

Wysłany: 2020-07-10, 22:00   

Moje posty z okresu 2007-2009 raczej nie można takimi nazwać :37: .
\n

Wysłany: 2020-07-11, 00:45   

Jak czytaliście nazwę tego forum? Ja [kus]

Wysłany: 2020-07-11, 04:45   

Ja tak samo.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",