"Spam lepszy niż sexxx" - kredyty_suwalki
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Przesunięty przez: kenex
2023-08-16, 12:27
Autor
Wiadomość
  Wysłany: 2020-04-04, 14:23   Modlitwa o utracone itemy

Modlitwa o utracone itemy

Boże Wszechmogący, racz obdarzyć moje ukochane itemki wiecznym, spokojnym snem. Spraw, aby w Niebie czuły się nadal potrzebne jak to było na Ziemi. Ich dusze są bowiem znakiem mocy i siły. Zślij te oto narzędzia na wieczny spoczynek i spraw abym kiedyś doczekał się ich następcy. Niech Twoja wola będzie. Amen.

Służyły mi one od długiego czasu. Wspaniały, choć delikatny kilof będący najjaśniejszym diamentem przynoszącym wielką fortunę, miecz który wysyłał wrogów 69 metrów dalej, dobrze zaklęty set zbroi, bardzo mocny łuk z zaklęciem Nieskończoność oraz Elytra.

Dzisiaj o godzinie 01:46 oraz 02:10 doszło do dwóch niewyobrażalnych tragedii. Dwa razy ekwipunek został nieodwracalnie utracony i bardzo nad tym ubolewam. Pogodzenie się z tak olbrzymią stratą jest bardzo ciężkie, bowiem były to itemki zaklęte z diamentów wyklęte.

Straciłem m.in. moją ukochaną Diaxokoparkę - kilof unikatowy na światową skalę. Jako jedyny posiadał on legendarne zaklęcie Szczęście IV, które przysporzyło mi tonę diamentów.

Kolejną niezwykle ważną rzeczą był zaklęty, diamentowy miecz. Co prawda niewiele mu zostało punktów użycia, lecz służył on bardzo długo. Był bardzo ostry i grabił większą ilość lootu z mobów. Na szczęście w porę zdążyłem scraftować nowy diaxowy mieczyk i nadać już mu kilka enchantów. Jednak oryginał jest tylko jeden.

Dalej jest pełny zaklęty set zbroi diamentowej. Elementy zbroi nie były niestety zaklęte na Niezniszczalność, więc szybko się zużywały. Mimo to chroniły od ognia, od wybuchów, redukowały upadek oraz zmniejszały obrażenia. W tej zbroi o ile dobrze pamiętam, klepałem samego Smoka oraz Withera.

Następny był zaklęty łuk. Miał on kilka koszących zaklęć które powalały wrogów na jedno uderzenie. Dzięki zaklęciu Nieskończoność nie musiałem się martwić że zabraknie mi amunicji.

Ostatnią bardzo istotną rzeczą była Elytra. I nie będę owijał w bawełnę, to ona jest wszystkiemu winna. Przez jej właściwości zdobyłem pokusę aby szybować nad wyspami Kresu w poszukiwaniu miast. Wystarczył raz gdy mnie zawiodła i właśnie wpadłem w czarną otchłań Kresu tracąc m.in. nią (Kilof i miecz utraciłem później w jaskini). W normalnym wymiarze natomiast służyła oddanie. Zabierała mnie tam gdzie jeszcze nie byłem. Pozwalała na dotarcie tam w kilka sekund gdzie piechotą szedłbym kilka minut. A już chciałem farmić książki na Niezniszczalność i nadać jej ten oto wspaniały enchant... Niestety sama chciała żeby stało się to, co miało się stać.

Poza tym utracono dość spory zapas paliwa elytrowego, zegar, shulkerową skrzynie koloru niebieskiego i kilka innych mniej istotnych rzeczy.

Kiedyś znowu się spotkamy gdy was znów scraftuję i będę z szacunkiem na sobie nosić, jednakże tym razem bez Elytry...
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]
Żarty ze mnie: b (z umiarem)

Wysłany: 2020-04-04, 22:53   

:(

Przynajmniej nie straciłeś nic z mendingiem, to by dopiero była strata xD

1254 7854 ~ :D

Wysłany: 2020-04-05, 08:48   

Cóż... Łuk miał Moc IV albo V oraz Nieskończoność, kilof miał wydajność II chyba no i to wspaniałe Szczęście IV, którego w vanilli nie ma. Za każdym razem z jednej rudy wypadały dwa diaxy, więc najbardziej szkoda mi mojej Diaxokoparki. Elytrę zaś to polać kwasem solnym i patrzeć jak kona w męczarniach za to, do czego doprowadziła (a miała tylko 25% zużycia jak to się stało).
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-04-05, 08:50   

A Mending jest dla mnie nieosiągalny. Musiałbym co najmniej szukać skrzynek w strongholdowej bibliotece by zdobyć taką książkę.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-04-05, 12:22   

Doodoxing napisał/a:
kilof miał wydajność II chyba no i to wspaniałe Szczęście IV, którego w vanilli nie ma.

Z jakiego moda je miałeś?

mam nadzieje że nie TooManyItems XD

Wysłany: 2020-04-05, 16:12   

Quark Mod. Dodawał takie książki co podwyższały poziom zaklęcia powyżej maksimum, ale wiązało się to z wydaniem olbrzymiej ilości XP.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-04-05, 16:21   

Aha. Fajny pomysł, jakby coś takiego do vanilli dodali to bym sie nie pogniewał xD

Wysłany: 2020-04-17, 13:11   

Cóż. Utracone itemki mają już swoich następców (chyba).
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-04-17, 13:14   

:)))))))))))))))))

Wysłany: 2020-04-17, 18:20   

:2: :2: :2:

Konik Kenexa zresztą też. Nazywa się "Kenexon".

Wysłany: 2020-04-17, 19:03   

Kenexus, Kenedick.
\n

Wysłany: 2020-04-18, 20:17   

A czy w arsenale twoich diamentowych itemów znajduje się motyka?

Wysłany: 2020-04-18, 22:14   

mruczek napisał/a:
A czy w arsenale twoich diamentowych itemów znajduje się motyka?

Jeśli chodzi o mnie to nie. Jak motyka to zwykle max kamienna.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Odpowiedz do tematu