"Słabe, 1/10." - Sky2
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Przesunięty przez: kenex
2023-08-16, 12:22
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2020-01-20, 15:56   Co będzie po KSC 3.1...?

Tak mnie naszło, żeby o tym napisać. Otóż tak się zastanawiam, czy gdyby obecna edycja KSC (3.1) została zamknięta z jakiegoś powodu, to czy społeczność tego forum byłaby za reaktywacją forum na nowej edycji? Bo, moim zdaniem, jeśli na następnej edycji aktywność miałaby wyglądać tak, jak wygląda na tejże edycji, to nie ma to zbytnio sensu. Na 2. edycji aktywność była niemalże taka sama, i forum zostało zamknięte z powodu - jak się pewnie domyślacie - zerowej aktywności. Już niestety nie pamiętam, którzy użytkownicy zaliczali się do tych aktywnych na 2. edycji KSC, a na obecnej edycji jest może z 6 aktywnych użytkowników (ja, Mruczek, Kenex, Gal, Angelfrost oraz Dood). Ja, widząc, że na forum jest mała liczba nicków w statystyce, "kto był przez ostatnie 24 h na forum", sam, szczerze mówiąc, zniechęcam się do odwiedzania tegoż. Wiem, to może brzmieć nieco kuriozalnie, bo aktywność na forach (czy innych miejscach w sieci) generuje się... właśnie odwiedzając je oraz zamieszczając posty, dyskutując. Tak samo miałem na KSC 2.0, a ta edycja długi czas była kompletnie nieaktywna, aż w końcu została zamknięta). Za to 1. edycja forum, w porównaniu z jej następczyniami, tj. 2.0 oraz 3.1, zdecydowanie je przewyższała pod tym względem. Niektórzy mieli powyżej 10000 postów, a teraz jedynie Kenex ma tyle i VistaFan (tylko że on jest nieaktywny). Na 1. edycji były różnorakie konkursy, m.in. kultowe już SpamParty z różnymi nagrodami do wygrania. Na 2. edycji pewnie też było coś takiego, ale jeśli już było, to frekwencja wcale nie była powalająca, bo uczestniczyły może z 3 osoby. Na obecnej edycji, poza tą szóstką, którą wymieniłem, jeszcze czasem coś napiszą spamboty (bo ludźmi raczej ich nie nazwę). I w sumie tyle. Jeśli chodzi o mnie - jaki styl dyskusji preferuję, odpowiedź jest prosta: normalne dyskusje (mogą być też te "głupkowate", jak to ma miejsce na tym forum). Spamowanie/nabijanie mi się już dawno znudziło.

Więc jeszcze raz pytanie: czy społeczność tego forum byłaby za utworzeniem następnej edycji KSC, gdy ta z jakiegoś powodu zostałaby zamknięta?
Żarty ze mnie: b (z umiarem)

Wysłany: 2020-01-20, 16:48   

Nie odpowiem na główne pytanie ale odpowiem na parę innych pośrednich

Nie mam już 14 lat i najzwyczajniej w świecie nie mam czasu aby wchodzić na KSC, nie chce tu się wypowiadać za innych ale no... wiadomo, teraz nie wracam o 13 do domu by do samego wieczora mieć czas i chęci na poświęcenie części z tego na spamowanie klasa maturalna nie pomaga

To też jest odpowiedź dlaczego jest mało spamparty i tych wszystkich innych dodatkowych aktywności, wszyscy tu są niestety dorośli i nie ma czasu i chęci by coś organizować, zwłaszcza że nagroda do wysiłku ma się nijak

Jak tak przeszkadza "kto był przez ostatnie 24 h na forum" to je wyłączcie

Do tego fora nie są tak oblegane jak kiedyś i nawet na przeogromnych forach jak smwcentral czy forach o protoplastach smoków nie ma takiej aktywności co kiedyś, taki trend się obserwuje w przypadku wszystkich for ogólnych (jedynie jakieś bardziej specyficzne dają radę). KSC nigdy nie miało powalającej aktywności dlatego myślę że i tak trzyma się w miarę jak na dziesięcioletnie forum

A no i nie chce mi się wchodzić na nowy adres bo wszystkie linki i podpowiedzi w przeglądarce mam do starego pozapisywane
asdfghjkl

Wysłany: 2020-01-20, 18:44   

Fakt, aktywność ostatnio zmalała głównie przez ten adres. Ale i tak pojawia się kilka nowych postów dziennie więc według mnie jak na razie nie jest źle...

Jeśli masz firefoxa lub chromopodobną przeglądarkę podczas wpisywania adresu możesz kliknąć strzałke w dół żeby zaznaczyć którąś z podpowiedzi i nacisnąć Shift+Delete żeby ją usunąć

1254 7854 ~ :D

Wysłany: 2020-01-20, 19:23   

KSC nigdy nie powalało aktywnością, to fakt (pomijając edycję I, która co jak co trzymała dobry poziom) ale czym ma się maleńkie forum spamerskie w porównaniu do innych for. Sam mam już sporo lat na karku i sporo na głowie, ale tak w głębi to ten sam Dood, hehe.

Najbardziej mnie martwi fakt, że na edycji 3.1 jest tylko kilku aktywnych użytkowników (z czego jedynie dwoje nie jest w staffie, mianowicie ja i Angelfrost). Dużo ludzi dam głowę, że nie ma pojęcia o nowym adresie forum (kscforum.ga nawet dajmy na to).

Ze względu na wysoki wiek użytkowników i fakt, że każdy z nas już dorósł i być może już pracuje, wielu z nas nie ma już czasu na przesiadywanie na KSC, co w moim odczuciu jest zupełnie normalnie. Z drugiej strony natomiast jesteśmy nadal tą starą, zgraną ekipą pomimo upływu lat (na KSC przybyłym 7 lat temu and that's horrifyin').

I faktycznie występuje ta tendencja, że z edycji na edycję aktywność jest coraz to mniejsza, a użytkowników też się rejestruje mniej. Co do konkursów na 3.1 to nonsens w czystej postaci. Gdyby konkurs był robiony dla szerszego grona (patrz edycja 1) miałoby to sens.

Tak czy owak szkoda, że wszystko idzie w kierunku kolejnego zamknięcia forum i oby tak się nie stało mimo wszystko.

Sory jeśli niektóre zdania nie mają ładu i składu, ale wróciłem po 12h pracy. ;_;
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2020-01-20, 20:44   

Ja osobiście jestem zdania, że ta edycja powinna być otwarta tak długo, jak pozwolą względy techniczne. Od początku nie spodziewałem się pojawienia wielu nowych użytkowników, a raczej sentymentalnej zabawy "starej gwardii". Nawet jakby przez miesiąc nie pojawił się ani jeden post, nie byłbym za zamknięciem forum.

Nie mam pojęcia, skąd miałyby pojawić się nowe osoby. Jak wielu z nas przyznało w tym wątku, nie chwalimy się KSC znajomym, bo chcemy czuć się na nim bardziej swobodnie. Nie mam też czasu i cierpliwości, by jak w latach 2010-2012 spamować wszędzie reklamami forum. A nawet jakbym miał czas - nie robiłbym tego ze względów etycznych (wyjątkiem są inne fora spamerskie, ale tam tylko boty zamieszczają reklamy).

Wysłany: 2020-01-20, 21:04   

Uważam tak samo. Nie wiem jaki byłby sens w zamykaniu forum. Może to troche słabe porównanie, ale na Mruczekwiki też czasem zdarzało sie że aktywność była zerowa a strona z ostatnimi zmianami pusta. Mimo to nawet nie pomyślałem o tym żeby zamykać strone z tego powodu.
Myślę że jednym ze sposobów żeby ta strona była ciekawsza jest robienie różnych usprawnień do stylu itp. Niestety teraz przez szkołe niezbyt mam na to czas :(

Wysłany: 2020-01-20, 21:32   

Sam chciałbym, żeby to forum wytrzymało jak najdłużej (hmm... czy aby pierwsze KSC nie zostało zamknięte z pobudek technicznych? (Niedziałające ostrzeżenia i inne rzeczy)). I racja, tu jest miejsce, gdzie się osiada ta nasza "stała gwardia" ;-). Ja sam pracuję , a czas na przesiadywanie przed kompem mam :-P.
\n

Wysłany: 2020-01-21, 16:05   

:64:
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-01-31, 17:05   

Po KSC 3.1 będzie KSC 7
asdfghjkl

Wysłany: 2020-01-31, 18:02   

a potem KSC 8.1
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-02-05, 01:20   

KSC 95

Wysłany: 2020-02-05, 06:50   

i w końcu ostatecznie KSC 10!
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-02-05, 11:34   

KSC Phone
asdfghjkl

Wysłany: 2020-02-05, 13:11   

KSC 10X dla dziwnych laptopów z dwoma ekranami i 10S nie mające prawa bytu bo mozna nabijać max 10 postów dziennie.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
@)~ =~#[ /{",
[...]

Wysłany: 2020-02-05, 13:27   

A do tego KSC 10 for Education na którym są tylko "Poradniki forumowe"