"Jadą kury jadą, w niebieskich taczkach pięciu, smakują rosołem i chętnie pójdą na niego!" - Opis Dooda na GG
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Przesunięty przez: kenex
2023-08-16, 12:22
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2019-09-07, 12:43   Kotlet z piersi Cwtlet y fron cyw iar

https://www.kwestiasmaku....ce/przepis.html

KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA
Kurczaka podzielić na 2 pojedyncze filety, odciąć luźne, mniejsze części. Duże filety rozbić tłuczkiem (najlepiej takim z metalową końcówką do rozbijania mięsa), szczególnie w najgrubszych częściach. Mniejsze części pozostawić w całości bez rozbijania.
Do głębokiego talerza wbić jajko i roztrzepać je z kilkoma łyżkami mleka, doprawić solą. Do drugiego talerza wlać mleko, a na płaski talerz wsypać bułkę tartą. Rozgrzać patelnię z kilkoma łyżkami masła klarowanego.
Filety doprawić solą, włożyć na chwilę do mleka, następnie wymaczać w roztrzepanym jajku a na koniec obtoczyć w bułce tartej. Połyżć na patelni, doprawić jeszcze solą i smażyć na złoty kolor przez około 3 minuty z każdej strony.

MARCHEWKA Z GROSZKIEM
Zagotować bulion lub posoloną wodę, wrzucić warzywa, zagotować na większym ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około 10 - 12 min do czasu aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie podsmażyć mąkę pszenną na suchej patelni, gdy zacznie się lekko rumienić dodać masło i roztopić. Następnie dodawać kilka łyżek wywaru jednocześnie mieszając drewnianą łyżką.
Przełożyć do garnka z warzywami i zagotować. Dodać kilka łyżek śmietanki kremówki i gotować jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty.

TŁUCZONE ZIEMNIAKI
Ziemniaki obrać, umyć, włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, posolić (ok 1 łyżka stołowa) i zagotować. Gotować do miękkości pod uchyloną pokrywą, przez około 40 minut, aż wbity nóż nie napotka oporu.
Ziemniaki odcedzić, dodać masło i rozgnieść dokładnie praską do ziemniaków. Ugniatać długo, do czasu aż nie będzie grudek.

asdfghjkl
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-09-07, 13:47   

Bwyd Pwylaidd blasus. Byddwn yn argymell! 👌
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-09-08, 13:32   

hps://www.kwesiasmaku....ce/przepis.hml

KOLEY Z PIERSI KURCZAKA
Kurczaka podzielić na 2 pojedyncze filey, odciąć luźne, mniejsze części. Duże filey rozbić łuczkiem (najlepiej akim z mealową końcówką do rozbijania mięsa), szczególnie w najgrubszych częściach. Mniejsze części pozosawić w całości bez rozbijania.
Do głębokiego alerza wbić jajko i rozrzepać je z kilkoma łyżkami mleka, doprawić solą. Do drugiego alerza wlać mleko, a na płaski alerz wsypać bułkę arą. Rozgrzać paelnię z kilkoma łyżkami masła klarowanego.
Filey doprawić solą, włożyć na chwilę do mleka, nasępnie wymaczać w rozrzepanym jajku a na koniec oboczyć w bułce arej. Połyżć na paelni, doprawić jeszcze solą i smażyć na złoy kolor przez około 3 minuy z każdej srony.

MARCHEWKA Z GROSZKIEM
Zagoować bulion lub posoloną wodę, wrzucić warzywa, zagoować na większym ogniu, nasępnie przykryć, zmniejszyć ogień i goować pod przykryciem przez około 10 - 12 min do czasu aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie podsmażyć mąkę pszenną na suchej paelni, gdy zacznie się lekko rumienić dodać masło i rozopić. Nasępnie dodawać kilka łyżek wywaru jednocześnie mieszając drewnianą łyżką.
Przełożyć do garnka z warzywami i zagoować. Dodać kilka łyżek śmieanki kremówki i goować jeszcze przez ok. 2 - 3 minuy.

ŁUCZONE ZIEMNIAKI
Ziemniaki obrać, umyć, włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, posolić (ok 1 łyżka sołowa) i zagoować. Goować do miękkości pod uchyloną pokrywą, przez około 40 minu, aż wbiy nóż nie napoka oporu.
Ziemniaki odcedzić, dodać masło i rozgnieść dokładnie praską do ziemniaków. Ugniaać długo, do czasu aż nie będzie grudek.

1254 7854 ~ :D
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-09-08, 13:51   

Ak, o jest przedni przepis panie Mruczku! Ylko fajni ludzi porafią ugoować akie koley!!!
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-09-08, 14:22   

Puszysa bułka ara, soczyse filey z kurczaka, wyśmieniy sos! Słodka kapusa i marchew!!
asdfghjkl
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-09-08, 15:15   

Puchae pieczywo, mięso wołowe w formie soku, ser ypu cheddar bądź pumpernikiel, jakieś warzywa, owoce, a na koniec sos z gorczycy i sos z pomidorów.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



KSC może umrzeć, ale pamięć po nim pozostanie na wieki!
Designed by UnholyTeam (v2.2-mod)
phpBB by Przemo (c) 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.077 sekundy. Zapytań do SQL: 11