"Nie wierz cytatom." ~Dibudab
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Autor
Wiadomość
  Wysłany: 2019-01-11, 16:55   Informacja

Dzisiaj jest początek ferii zimowych na przykład jeżeli twoim miejscem zamieszkania jest województwo kujawsko-pomorskie lubuskie małopolskie świętokrzyskie i wielkopolskie
asdfghjkl
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-11, 17:44   

Aha ok

1254 7854 ~ :D
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-11, 18:04   

Ok cieszę się że przyjąłeś to do wiadomości
asdfghjkl
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-11, 21:14   

:46:
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-11, 23:04   

Również się cieszę :)

1254 7854 ~ :D
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-11, 23:23   

Tak. Hamburgery są dobre.
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-12, 15:33   

Doodoxing napisał/a:
Tak. Hamburgery są dobre.


Zgadzam się

Przepis na hamburgera

Hamburger. Słusznych rozmiarów porcja wołowiny w bułce. Tylko tyle i aż tyle. Popatrzcie na to zdjęcie. Ktoś jeszcze nie ma ochoty?

Wydawałoby się, że przygotowanie takiego cudeńka w domu zajmuje sporo czasu i konieczne są duże zakupy. Nic bardziej mylnego. W zasadzie jedynym wyzwaniem jest zakup porcji dobrego mięsa wołowego. Hamburger to przede wszystkim mięso, a dopiero w drugiej kolejności bułka i dodatki.

Na jednego hamburgera wystarczy policzyć ok. 100-200 g wołowiny, w zależności od osób mających później naszego hamburgera skonsumować. Moja wersja dodatkowo nie budzi zastrzeżeń pod względem ilości spożywanych kalorii ;)

Produkty potrzebne do przygotowania hamburgera
Podaję składniki na cztery hamburgery

500 g dobrej jakości wołowiny. Ja kupuję niezmieloną, ponieważ wolę to zrobić samodzielnie przy użyciu zwykłego blendera. Jakoś tak mam więcej zaufania do mięsa sprzedawanego w jednym kawałku. Wołowina nie powinna być zbyt chuda ani zbyt tłusta, tak żeby hamburger był soczysty i żeby dobrze było czuć smak wołowiny. Jeżeli masz w okolicy zaufany sklep mięsny, to najlepiej poradzić się sprzedawcy.
Jedno jajko
Jedna duża cebula
Dwie łyżki ostrej musztardy
Pieprz i sól do smaku
Tłuszcz do smażenia (jeżeli smażysz na patelni)
Cztery pełnoziarniste bułki (możesz użyć dowolnej ulubionej, np. kajzerki)
Jeden ogórek konserwowy
Sałata i opcjonalnie rukola lub młody szpinak
Majonez i ketchup

Przygotowanie hamburgera
Wołowinę i pół cebuli zmieliłem przy pomocy blendera.

Dodałem do zmielonego mięsa jajko i musztardę, a następnie sól i pieprz do smaku.

Masę bardzo dokładnie wyrabiałem dłonią przez kilka chwil. Podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety i ostawiłem na chwilę, aby przykryte mięso przegryzło się i nabrało smaku dodanych do niego przypraw.

Następnie zabrałem się za przygotowanie bułek i reszty dodatków.

Drugą połówkę cebuli pokroiłem na dość grube krążki i podsmażyłem na patelni z niewielką ilością tłuszczu.

Ogórka pokroiłem na podłużne plastry, sałatę porwałem na małe kawałki.

Przekrojone na pół bułki podpiekam przez kilka minut w piekarniku, aby były ciepłe i chrupiące.

Zaraz po wstawieniu bułek do piekarnika zacząłem rozgrzewać patelnię.

Przygotowane wcześniej hamburgery usmażyłem na bardzo gorącej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Jeżeli przygotujesz grube kawałki mięsa, proponuję smażyć je 3 – 5 minut z każdej strony, zaś cieńsze 2-3 minuty. Mięso powinno być ładnie przypieczone z wierzchu i soczyste w środku. W lecie polecam pieczenie hamburgerów na grillu.

Kiedy mięso było już prawie gotowe, wyjąłem bułki z piekarnika. Jedną połówkę posmarowałem majonezem, na drugiej wylądował ketchup.

Na dolnej części bułki ułożyłem sałatę, a następnie plasterki ogórka.

Na to położony został kotlet, a następnie grillowane krążki cebuli.

Hamburgery podałem z górną połówką bułki położoną na boku – w ten sposób każdy uczestnik uczty może choć przez chwilę nacieszyć się widokiem mięska i zachwycających krążków cebuli.

tagi: cebula, domowy, fast food, hamburger, majonez, mcdonalds, musztarda, ogórek, piekarnik, pomidory, przepis, pychota, sałata, slow food

asdfghjkl
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-12, 16:12   

Taka bułka mi się wydaje sucha jak Sahara, ale reszta wygląda git, tylko tę bułkę zmienić na typowo hamburgerową. :P
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Wysłany: 2019-01-13, 23:39   

https://www.youtube.com/watch?v=BVE9hkBxirg

1254 7854 ~ :D
Żarty ze mnie: b (z umiarem)
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



KSC może umrzeć, ale pamięć po nim pozostanie na wieki!
Designed by UnholyTeam (v2.2-mod)
phpBB by Przemo (c) 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.094 sekundy. Zapytań do SQL: 11