"Rower przecie mosz. Rower treningowy. Rower jest to bardzo dobry." - Doodoxing
Możesz nabić dziennie max. 15 tematów i dowolną liczbę postów
Bezpieczne forum do spamowania - nabijaj posty, zareklamuj swoją stronę, dołącz do społeczności.
- - -
Uwaga!
Twoja przeglądarka nie obsługuje CSS Grid
Strona nie będzie się wyświetlać poprawnie :(
Wybierz inny styl na stronie głównej forum (pod listą forów)
lub zaktualizuj przeglądarkę (Firefox 52+, Chromium 57+, Opera 44+)
Ogłoszenie
Znacznej zmianie uległy zasady dotyczące nabijania! Więcej informacji w tym temacie.
Autor
Wiadomość
Wysłany: 2019-01-08, 23:18   [nt] notche i inne dziwne rzeczy w telefonach

Mi się osobiście tak średnio podobają i jeśli miałbym kupować telefon to na pewno taki ze zwykłym wyświetlaczem xD

1254 7854 ~ :D

Żarty ze mnie: b (z umiarem)

Wysłany: 2019-01-08, 23:42   

Nie lubię takiego rozwiązania w telefonach. Wolę, jak ekran jest prostokątny i jak jest trochę tego miejsca na górze , dole i po bokach. No i moje pierwsze skojarzenie z tym rozwiązaniem to iPhone X.

Tak BTW: Notch to też pseudonim kolesia , który stworzył Minecrafta.
\n

Wysłany: 2019-01-09, 19:20   

Telefonu z notchem nigdy nie miałem, a ogólnie notch jest taki sobie. Wolę widzieć cały ekran (również wolę klasyczne rogi ekranu aniżeli zaokrąglone).
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2019-01-09, 20:11   

Doodoxing napisał/a:
Wolę widzieć cały ekran (również wolę klasyczne rogi ekranu aniżeli zaokrąglone).

+1.
\n

Wysłany: 2019-01-09, 21:45   

Może jestem konserwatywny ale wolę nawet telefony gdzie wyświetlacz nie okupuje całej szerokości ekranu, przez co mogę pewniej go trzymać bez obawy o missclicki.

Sam notch zaś mi się nie podoba D: Podobnie jak nie podoba mi się że nowsze telefony rezygnują z 3.5mm jacka na rzecz USB type C - jakkolwiek po części rozumiem, tak jednak będę bronił starego jacka, chociaż to rozmowa na osobny temat xd
asdfghjkl

Wysłany: 2019-01-09, 22:27   

Ja w ogóle nie rozumiem xD Gdyby telefon stracił jacka ale zyskał jakąś inną ciekawą funkcję to może bym to mógł jakoś zrozumieć, ale wydaje mi się że tak nie jest...
Mi się tam bardzo podobają jacki bo działają OD RAZU po podłączeniu a nie jak usb-c w którym podobno trzeba czekać parę sekund zanim telefon zauważy że coś zostało podłączone a potem załaduje sterowniki xD
i uwielbiam możliwość ładowania telefonu i słuchania muzyki jednocześnie <3

Wysłany: 2019-01-09, 23:27   

Ja nie znoszę tego, że trzeba mieć czasami przejściówki :( A jack jest uniwersalny, niemal każde słuchawki które mają jacka będą działać z fonem (chyba że jakieś starsze to mogą wymagać przejściówki z 6.35 na 3.5mm)

Słyszałem, że zmiana jacka na USB type C służy temu żeby telefony były cieńsze. Jak już teraz są bardzo cienkie i cieńszego niż 5-6 mm raczej nie potrzebuję, bo potem niewygodnie się trzyma xD (obecnie korzystam z telefonu który ma grubość 8 mm i jest tak akurat)
asdfghjkl

Wysłany: 2019-01-10, 00:08   

Mój też ma 8mm + jakieś 2-3mm obudowy i jakoś sobie nie wyobrażam mieć cieńszego fona przy takim rozmiarze ekranu xD

Wysłany: 2019-01-10, 08:17   

Ja również nie lubię gdy telefony nie mają wejścia jack 3.5mm. To jest nadal popularny typ wejścia i prędko nie zostanie kompletnie wyparty. Brak jacka na pewno przeszkadza wielu ludziom. Wiem, że gniazdo się szybko brudzi i kurzy, ale bądźmy szczerzy, większość ludzi nadal ma słuchawki pod jacka 3.5mm.

A co do USC Type C to pochwalam możliwość podłączenia każdą stroną. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Sam miałem kiedyś fona z takim złączem. :123:
-|@=@, -|@=@ ^ [~||@|>~,
=<_ ;@ :{##{^ =@&@,
=<_ _&{])> [|~_~|:@->
_ =~&;~-{ ^]}@&)@ [@|"_@.
@)~ =~#[ /{",
_ _{/:>@(@/> ^@)"_@ "@)@ ;{",
^ &_>~; ({}@);>~ #_[<|/<=@,
@_ ^ ({;"< #">@;~ />~#(@ )>(^>&<=@.
[...]

Wysłany: 2019-01-10, 23:34   

USB-C jest super tylko to mnie troche zmartwiło :|